3 idei pentru achizitia corecta de masini second hand

A venit tipul sa iti cumperi o masina, insa nu ai bani de un autovehicul nou, asa ca ai decis sa apelezi la piata masinilor second hand. Nu este o idee rea, insa trebuie sa tii cont de anumite sfaturi pentru a face o achizitie de care sa te bucuri si care sa iti aduca multumire. Asadar, iata criteriile de care sa tii cont in momentul in care decizi sa cumperi o astfel de masina:

1. Banii

O regula de baza este sa nu te intinzi mai mult decat iti este plapuma, adica sa cauti o masina care se incadreaza in bugetul tau, nu te uita dupa una mai scumpa. Gandeste-te si la faptul ca o masina second hand poate sa aiba nevoie de anvelope noi, plus alte costuri de intretinere, de aceea nu cauta masini care sa coste mai mult decat ai stabilit in buget.

2. Fa o lista de autovehicule second-hand pe care ti le-ai dori

Gandeste-te care sunt marcile favorite, compara preturile. Cel mai bine este sa faci o lista cu maximum trei marci preferate, pentru ca alegerea sa iti fie mai usoara. Ideal ar fi, de asemenea, sa nu cumperi o masina mai veche de cinci-sase ani. Verifica preturile pe cat mai multe site-uri, mergi in targuri de masini.

3. Verifica

Daca nu cumperi masina de la un prieten sau de la un membru de familie apropiat care poate garanta pentru istoria masinii tale, atunci fa o buna cercetare a masinii pe care urmeaza sa o cumperi, nu trebuie sa te increzi in ceea ce spune proprietarul. Mergi cu masina, fa o proba, este esential, ca sa vezi cum se comporta. In timp ce conduci, fii atent la zgomotele pe care ar putea sa le faca, analizeaza absolut orice. Nu cumpara masini second hand pana cand aceasta nu este inspectata de un mecanic auto, este o alta idee de care sa tii cont.Daca vrei o masina de familie, modelele break sunt cele mai avantajoase, pentru ca iti ofera mai mult spatiu, atat in portbagaj, cat si in masina. Cand ai copiii este important ca masina sa fie incapatoare, pentru ca intotdeauna se gasesc destul d emulte lucruri de carat, iar tu nu trebuie sa duci lipsa de spatiu.