Află 5 lucruri noi despre laptopul tău!

Computerele portabile au căpătat multă popularitate în ultimul deceniu și au devansat lejer sistemele destkop. Pe lângă faptul că oferă utilizatorului o mulțime de oportunități noi, laptopul este apreciat și pentru că economisește spațiu, nu face prea mult zgomot și nu degajă căldură în exces. Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor care preferă să meargă cu calculatorul peste tot, pentru a fi mereu în pas cu ultimele noutăți, credem că ar mai fi ceva de spus în acest context. Credeai că îți cunoști prietenul electronic până în cele mai mici detalii? Vei rămâne surprins să afli lucruri noi despre el.


1. Știai că procesorul pentru laptop este la fel de important cum este mâncarea pentru tine?

reparatie laptop

Procesorul este cel responsabil de tot ce urmează să faci tu cu acest computer. Tot de procesor depinde viteza cu care vei efectua anumite operații. Deși mai există și excepții, în cele mai multe cazuri puterea procesorului este echivalentă cu suma de bani pe care o scoți din buzunar pentru achiziționarea acestuia. Specialiștii recomandă ca atunci când îți alegi un computer portabil să fii atent la cele două variante de procesor existente: INTEL sau AMD. De regulă, AMD este considerată opțiunea mai puțin costisitoare, dar asta nu înseamnă neapărat că este și mai puțin performantă. Tot experții spun că este extrem de important ca procesorul să fie Dual-core, Core duo, Core 2 duo sau Core extreme.


2. Știai că laptopul ținut pe genunchi poate favoriza apariția unor boli?

laptop tinut pe genunchi

Persoanele care preferă să țină laptopul pe genunchi riscă să capete dermatită sau să aibă probleme cu fertilitatea. Asta din cauza căldurii excesive emanată de microprocesoarele calculatorului care poate atinge 40 sau chiar 50 grade celsius. Cei care obișnuiesc să țină frecvent calculatorul pe genunchi pot observa anumite leziuni pigmentate care apar pe coapse. De asemenea, temperatura ridicată a calculatorului, amplasat de obicei lângă scrot duc la o creștere a temperaturii din zonele genitale ale bărbaților afectând astfel producția de spermă.


3. Știai că producătorii de laptopuri furnizează cifre false atunci când vine vorba de autonomia bateriei?

autonomie baterie

Majoritatea producătorilor de computere portabile exagerează atunci când menționează capacitatea bateriei. Astfel, în timp ce unele companii dau asigurări că laptopul are o autonomie de 6 ore, capacitatea reală a bateriei este de maxim 3 ore. Aceste nepotriviri apar din cauza faptului că producătorii testează laptopurile în condiții optime. În realitate însă, există o serie de variabile,cum ar fi luminozitatea ecranului sau aplicațiile utilizate care pot avea un impact major asupra bateriei.


4. Știai că în anumite cazuri poți să repari singur laptopul?

reparatie laptop

Computerul nu mai funcționează, dar ai nevoie de el chiar acum? Dacă problema este de natura software, te poți ocupa singur de aceasta. Reinstalarea sistemului de operare este în aceste circumstanțe cea mai scurtă cale pentru eliminarea inconvenienței. De menționat este și faptul că acest lucru poate fi făcut doar în cazul în care laptopul pornește fără a produce zgomote specifice, iar ecranul se luminează fără probleme. În toate celelalte cazuri, nu ezita să apelezi la un centru de reparație laptop.


5. Știai că cel mai mare dușman al laptopului este praful?

praful dusmanul laptopuluiDupă ce folosești un computer pentru o operioadă mai îndelungată, vei observa că acesta începe să emită niște sunete mai neobișnuite. Mașinăria încearcă să te atenționeze că este suprasolicitată și că anumiți factori îl împiedică să funcționeze normal. Una dintre primele cauze la care ar trebui să te gândești este acumularea de praf. Aceasta duce la supraîncălzirea laptopului și tot aceasta este cauza primară a zgomotelor. Odată sesizată, problema trebuie să fie înlăturată. Curăță de praf componentele interne ale laptopului și bucură-te de el în continuare la capacitate maximă.

Petreci cu el ore în șir, și trebuie să înveți să-i deslușești semnalele. Laptopul poate fi un prieten de nădejde care te va însoți ani la rând oriunde vei merge. Tot ce trebuie să faci este contribui la longevitatea lui, curățindu-l la timp, reparându-l și având grijă unde îl pui și cum îl folosești.