Ce inseamna anvelopele all season si de ce sa le cumparam

Cu totii credem ca daca avem anvelope all-season masina noastra va merge excelent si pe gheata, si pe zapada, si atunci cand este vreme frumoasa, de vara!

Insa lucrurile nu stau chiar asa, pentru ca aceste cauciucuri nu sunt atat de performante precum se crede. De aceea, este mai indicat sa ai cauciucuri de vara pentru vara si cauciucuri de iarna pentru sezonul rece.

vector anvelope all season

Termenul de anvelope all season este dat cauciucurilor care pot fi folosite atat pe timp de vara, cat si toamna, primavara si iarna. Insa nu sunt chiar atat de sigure tot timpul anului, mai ales daca vorbim despre iarna, cand conditiile de sofat sunt cele mai vitrege pentru soferi. Iarna este anotimpul in care se conduce cel mai dificil, cand soferii pot avea probleme din cauza poleiului, a ghetii de pe carosabil ori a stratului consistent de zapada.

Anvelopele allseason au blocuri din cauciuc bine pronuntate, ca sa aiba aderenta pe zapada. Asta inseamna ca sunt bune pentru zapada, insa nu la fel de bune pentru polei. Sunt o solutie de compromis pentru soferi, pentru ca sunt mai accesibile si acestia nu trebuie sa plateasca atat pentru cauciucuri de vara, cat si pentru cauciucuri de iarna. Este unul dintre marile plusuri ale acestor anvelope.

anvelope iarna vara all season

Pneurile de tip all season se gasesc pe internet

Astfel de cauciucuri allseason pot fi luate de pe internet, pieseauto.ro fiind un site cu renume in domeniu, la preturi bune. Durata de viata insa lasa de dorit, nu este chiar atat de buna ca in cazul pneurilor specific sezonului rece si celor specific sezonului cald.

Pretul variaza in functie de marca pe care o au cauciucurile, cat si de tipul masinii la care urmeaza sa fie folosite.

Sunt indicate soferilor care nu fac zi de zi drumuri cu masina, adica sunt ideale pentru conductorii auto de ocazie, care nu ies la drumuri lungi, mai ales pet imp de iarna. In astfel de situatii sunt potrivite, mai ales ca au avantajul unui pret bun. Insa cel mai bine este sa ai cauciucuri dedicate fiecarui sezon in parte, este mult mai sigur asa!


Informatii de la pieseauto.ro

 

Lasă un răspuns