Criza economica si ce NU au facut guvernantii

Programul de guvernare al PSD reprezinta garantia ca Romania va experimenta foarte curand o criza similiara cu cea din perioada 2008-2010. Majoritatea masurilor din programul de guvernare influenteaza economia Romaniei in asa fel incat dezastrul este inevitabil.

Florin Citu considera ca „doar teoretic ar trebui sa mai avem cel putin 2 ani de crestere economica pana la urmatoarea criza”, dar argumenteaza ca „deciziile guvernului PSD din ultimele 6 luni au deteriorat sanatatea economiei, astfel, perioada ramasa pana la urmatoarea criza a fost scurtata”.

Citu aminteste si de datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS) privind cresterea economica.

„In ciuda promisiunilor salariale, datele furnizate de INS arata o incetinire a dinamicii consumului. De obicei aceasta evolutie prevesteste o criza economica.

(…) Cresterea economica 5.,% (5,7% – n.red.) pentru primul trimestru, prezentata de victorios PSD, nu are cum sa fie influentata de masurile din programul de guvernare al PSD. Rezulta in mare parte din masurile luate de guvernul anterior si din variatia stocurilor (un al indicator care prevesteste criza) „, mai noteaza Citu.

Citeste articolul complet pe ziare.com