Cum difera preturile noului iPhone X la nivel global

Screenshot 2017-10-05_11-50-40

iPhone X este cel mai scump smartphone pe care producatorul american l-a lansat pana acum. 999 $ este mai exact suma pe care americanii o vor scoate din buzunar pentru a-si lua noul device, varianta de 64 GB, insa pentru tari precum Brazilia, Turcia, Marea Britanie sau cele din UE, pretul va sari cu usurinta de acest prag. CEO-ul Apple, Tim Cook, afirma intr-un interviu faptul ca acest pret este justificat de tehnologiile noi cu care noul iPhone X ii va surprinde pe posesorii acestui device.

Asa cum era de asteptat, preturile de pornire difera de la tara de la tara, din considerente fiscale, insa nu trebuie sa uitam nici de perceptia oamenilor fata de acest brand, ce reuseste sa faca mereu valva in online, cu ocazia fiecarei lansari.

Fluctuatii de pret

Nu este o noutate faptul ca pretul de lansare al unui device Apple difera enorm de la tara la tara. Decalajele sunt puse pe seama unor factori precum TVA-ul, taxele vamele si variatiile ratelor de conversie valutara. Ce trebuie sa stii este ca in Romania, iPhone X, iPhone 8 si iPhone 8 Plus sunt deja disponibile, insa momentan doar pentru precomanda. Poti chiar acum comanda online noul iPhone X, atat in varianta de 64 GB, cat si in cea de 256 GB. Cum vanzarile propriu-zise incep in SUA in noiembrie, ne asteptam ca toate precomenzile pentru Romania sa fie onorate in a doua jumatate a aceleiasi luni.

Screenshot 2017-10-05_11-50-53

Pret justificat prin tehnologii noi

Tim Cook, CEO-ul Apple, afirma intr-un interviu faptul ca pretul de 999 $ cuantifica tehnologiile uimitoare pe care iPhone X le inglobeaza. Cert este ca noul iPhone X suprinde prin cateva noutati tehnologice, ce reprezinta o premiera pentru un device din aceasta gama:  display OLED edge-to-edge, recunoastere faciala, incarcare wireless.

Noul ecran OLED, de exemplu, reprezinta o materie prima pentru producatorul american. Samsung detine un monopol in acest moment la nivel global pentru fabricarea acestor display-uri, iar pana cand Apple isi vor dezvolta propria linie de productie a acestei componente, la fiecare iPhone X vandut, Samsung va avea de castigat.

Oamenii iubesc iPhone

Este unul dintre cele mai crunte adevaruri pe care competitorii trebuie sa il recunoasca despre fiecare device lansat de Apple. De aceea, pretul este influentat si de acest aspect. Ar fi un smartphone Apple mult mai ieftin, fara tot acest tavalug numit marketing? Absolut. Ar mai insa la fel de popular? In niciun caz.

De fapt, o scurta trecere in revista a celor mai auzite barfe si zvonuri ce au precedat lansarea de pe 12 septembrie a noului iPhone X arata cat de mult sunt interesati oamenii de acest brand. Buzz-ul creat organic in jurul acestor device-uri valoreaza mai mult decat eforturile de marketing ale lui Samsung, iar lucrul asta se poate confirma printr-o simpla intrebare: Cate reclame pentru iPhone ai vazut in ultima perioada?

Noul iPhone este intradevar cel mai scump telefon pe care Apple l-a produs in toti acesti 10 ani. Motivele pot lasa loc unor discutii ample, de la faptul ca acesta este un device aniversar, pana la lucruri mult mai concrete, ce tin de noile tehnologii uimitoare pe care le regasim in interiorul acestuia.

Un lucru este totusi sigur: oamenii iubesc foarte acest brand, iar faptul ca Apple este cea mai valoroasa companie din lume se bazeaza si pe modul in care consumatorii percep aceste produse. Trebuie sa recunoastem, nu este intotdeauna vorba numai de utilitate. Modul in care un device iti ofera un anumit statut a fost o trasatura definitorie pentru iPhone, inca de la prima sa lansare din 2007.