Optimizarea si promovarea unei platfome de magazin virtual

O platforma de magzin online te ajuta sa iti promovezi afacerea, daca este vorba despre un magazin online. Iata cateva date despre astfel de platforme de magazine online care iti vor fi utile.

 

O platforma de magazine online ii ofera cilentului posibilitatea de a isi face cunoscut produsul, prin intermediul intrnetului. Nu in ultimul rand, platforma de magazine online inseamna si support pentru magazinul tau online.

Cand deschizi o afacere online este utila platforma de magazin online optimizata

Fara o platforma de magazine online, risti ca afacerea ta in domeniul vanzarilor pe internet sa nu fie una de succes. De aceea, trebuie sa apelezi la o astfel de platforma de magazin virtual gata optimizata pentru trafic si vanzari, inclusiv din punct de vedere SEO pentru atragere de vizitatori sau utilizatori.

Rolul unei platforme de magazin online este acela de a atrage cat mai multi clienti. Mai exact, cineva vrea sa isi promoveze un produs si poate face acest lucru  cu ajutorul internetului, atat de utilizta in zilele noastre, de la adolescenti, pana la parinti si bunici. Ca sa ai parte de o platforma de magazin online excelenta, este bine sa ceri ajutorul unor persoane specializate in momentul in care te decizi sa alegi una.

Apoi, ca sa ai cat mai multe vanzari, ai nevoie de cat mai mult trafic, trebuie ca aceasta sa fie optimizata atat pentru utilizatori, cat si pentru motoarele de cautare, cum se mai spune optimizare SEO, adica Search Engine Optimization.

Ca si checklist legat de realizarea optimizarii ecommerce putem include si cateva elemente de baza:

  • Navigarea facila in site, gasirea oricarui produs sau oricarei informatii in cat mai putine click-uri – presupune existenta unui sitemap in format HTML pentru utilizatori, dar si a breadcrumb-ului (linkurile de navigare gen Home > Categorie > Subcategorie > Produs );
  • Existenta fisierelor updatate sitemap.xml care se transmite din Google Webmasters Tools (actual Search Console) si a fisierului robots.txt prin care se blocheaza accesul la anumite elemente;
  • securizarea site-ului prin SSL – trecerea la https – este un alt plus dpdv SEO
  • o viteza de incarcare mare aduce si beneficii din partea motoarelor de cautare
  • optimizarea site-ului sau magazinului pentru mobil nu mai este demult optionala
  • integrarea butoanelor de social media si a ratingului cu stelute sau a comentariilor si review-urilor aduc un plus de content informational si creste la capitolul interactivitate, interactiune si feedback.

De ce este utila o platforma de magazin online optimizata

Aceasta platforma de magazin online este utila pentru a face o buna promovare produselor tale, dar si din punct de vedere tehnic. Ai nevoie de un  programator care te va ajuta sa iti dezvolti afacerea pe aceasta platforma. Nu este foarte complicat, insa pentru o persoana care nu are studii in domeniu poate fi greu, de aceea trebuie sa ceara intodeauna ajutor de la o persoana specializata.

Mai ales cand este vorba despre afacerea personala si cand vrei ca aceasta sa functioneze perfect. Oricum inainte sa alegi o platforma trebuie sa faci un mic studiu in domeniu, ca sa vezi despre ce este vorba si la ce poti apela si tu. Este intodeauna indicat sa faci un studiu de piata inainte de a te apuca sa alegi pe cineva care sa realizeze platforma de magazin online. Abia dupa ce te pui la punct cu datele din domeniu poti decide care este cea mai buna varianta pentru afacerea ta online.

Lasă un răspuns