Pot folosi un incarcator de laptop Samsung la mai multe device-uri?

Din diferite motive, se poate intampla ca incarcatorul de laptop sa nu mai functioneze. Cand acest lucru se intampla, poate aparea intrebarea: dar pot sa folosesc un incarcator produs de aceeasi companie, chiar daca nu este de la laptopul meu? Sau oare in loc de un incarcator de laptop Samsung pot sa folosesc unul de la telefonul mobil?

Nu este o idee buna sa folosesti un charger care nu este destinat unui laptop. Un incarcator de telefon trebuie sa fie folosit doar pentru telefon. Cu un laptop apar incompatibilitati, ceea ce inseamna ca nu este ok sa folosesti un incarcator pentru smartphone ca sa incarci bateria de la laptop cu energie.

laptop-samsung

Poti folosi un incarcator de la un laptop care are acelasi model

Ei bine, un lucru de care trebuie sa tii cont este acela ca poti sa folosesti un incarcator de la un laptop Samsung, acelasi model, pentru a incarca laptopul tau. Daca nu exista o potrivire exacta atunci nu este ok, de aceea este de evitat sa folosesti incarcatoare care provin de la laptopuri care au alte modele.

Daca se foloseste o sursa de alimentare cu prea multa tensiune ai putea supraincalzi sau chiar ai putea deteriora circuitele din interiorul laptop-ul facandu-l inutil. Prea putina tensiune este, de asemenea, insuficienta pentru ca notebookul sa functioneze.

Daca amperajul este mai mare atunci nu va deteriora laptop-ul. Laptop-ul va atrage curent cat sa ii fie necesar ca sa poata sa functioneze la capacitate maxima, astfel incat sa dea cele mai bune rezultate. Insa cel mai bine este sa cumperi aceeasi marca de incarcator laptop Samsung cu a celui pe care l-ai avut inainte, in momentul in care cel vechi se strica. Astfel, esti sigur ca nu vei pune in ericol capacitatea de functionare a notebookului, ceea ce este ideal si dorit de catre toata lumea. Un incarcator pentru notebook poate sa fie cumparat si la mana a doua, ceea ce inseamna o economie de cateva zeci de lei. Pretul unui incarcator pentru notebook nou este situat in jurul valorii de 120 de lei. Dar totul depinde de marca!

[sursa foto: salut-it.ro]