Statistici diverse despre meditatiile la matematica


 

Woman man computer desk smiling celebrating triumph


Datorita statutului sau in planul cadru de invatamant, matematica este o disciplina de baza. Acesteia i se aloca un buget de 4 ore saptamanal in trunchiul comun, la gimnaziu, si o ora, suplimentar, prin curriculumul la decizia scolii. La liceu, disciplinei i-au fost alocate 4 ore in trunchiul comun, curriculum diferential si CDS, in cadrul filierei teoretice, profil real, specializarea matematica-informatica, 4 ore. In cazul filierelor tehnologice si celei teoretice, profil real, specializarea stiintele naturii, matematica are aloca un buget de 3 ore in trunchiul comun si curriculum diferentiat, in timp ce in cazul specializarilor stiinte sociale, filologie sau pedagogic, numarul de ore din trunchiul comun nu depaseste 1-2 ore/saptamana.


book

In ceea ce priveste rezultatele la Evaluarea Nationala din vara acestui an, la matematica, lucrurile arata destul de ingrijorator. La nivel national, doar 5% dintre elevi au obtinut note de 10, 70% au obtinut intre 7 si 9,99, in timp ce aproximativ 33% din absolventii clasei a VIII-a nu au reusit sa ia nota de trecere.


 

La examenul “maturitatii”, in sesiunea din iulie, doar 97 de elevi au reusit sa obtina nota maxima, potrivit datelor furnizate de catre Ministerul Educatiei.

In concluzie pregatirea temeinica din timp si eventual frecventarea unor sedinte de meditatii matematica pot asigura o imbunatatirea acestor rezultate. 


Pana la urma, cum sa reusim la examene, reprezinta meditatiile cea mai buna solutie?